Alleengeboren Tweeling/meerling

Psychotrauma

Onderzoekers hebben aangetoond dat één op de zeven zwangerschappen als een tweeling of meerling begint, en dat in de meeste gevallen één of meerdere vruchtjes in een vroeg stadium sterven. Dit wordt vaak niet opgemerkt door de vrouw, af en toe treedt er een bloeding op in de eerste vier tot zes weken van de zwangerschap. Ook verloskundigen en gynaecologen merken het niet op.

De dood van een deel van een tweeling/meerling heeft een enorme impact op de achterblijver. De band die er al is met de tweeling/meerling, is bijzonder en niet te evenaren met andere relaties.

De Austermanns, schrijvers van het boek ‘Het drama in de moederschoot’, hebben ontdekt dat Alleengeboren Tweelingen/meerling vaak te kampen hebben met gevoelens van eenzaamheid, schuld, bindingsangst en een onvervulbaar verlangen naar eenheid. De onbewuste ervaring van het verlies van de andere tweelinghelft vormt vaak een psychotrauma waardoor je je draai in het leven niet goed kan vinden. Je mist iets en je weet niet wat; je bent voortdurend onrustig, ontevreden en op zoek. Je kunt niet goed aarden, je bent niet goed geïncarneerd.

Er is nog te weinig bekend hoe belangrijk de tijd in de baarmoeder voor ons is. Deze ontdekking is een eerste stap naar hoe we hier anders naar mogen kijken.

Meer informatie omtrent Alleengeboren Tweeling/meerling, stel een vraag…. 

 

Pin It on Pinterest